Thingvalla

Thingvalla

KFUM-spejderne i Vangede

Ulveungernes juletræer

juletraesulve
Tak for fantastisk indsats fra ulve, spejdere, ledere og først og fremmest kunder og gamle venner til spejderne i 2022, hvor vi tjente næsten 100.000 til kvalitetsspejderarbejde.
***
SÅ ER VI KLAR FOR 2023!!

Klik her for at starte besvarelse af spørgeskema om, hvilke dage, du kan (ER GJORT!)

Ulvenes deltagelse i juletræssalget 2023 er følgende:
 • Daniel H og hans far, André kører juletræer ud søndag den 10. december i bil med VKU trailer (Ungdomsgårdens trailer) fra 11-16.
 • Jameel og hans far, Antonio bringer ud til fods samme dag fra 11 frem til solen går ned (max 16).
 • Trucker er også klar samme dag med sin bil og kan i al fald instruere DanielH og Jameel og fædre i, hvordan det gribes an
 • Mathias og forældre deltager som juletræssælgere lørdag den 16. december 11-16
 • Alex (leder) kører juletræer ud i bil med VKU trailer fra ca. 12-17 samme dag
 • Carl og forældre deltager som juletræssælgere søndag den 17. december 11-16
 • Lars (leder, mig) kører juletræer ud i bil med VKU trailer fra ca. 11-17 samme dag

***

Instruktioner om juletræssalg

Nedenfor er nogle instruktioner om, hvordan forældre skal gøre, når de hjælper med juletræssalget. Det allervigtigste er:

 • Klik her for instruktion om kassepraksis: Skriv altid solgte træer i kassebog med navn, forløbende nr. Husk ved MobilePay at tjekke kvitteringsside på kundens telefon.
 • Udbringningsmanillamærke er sælgers ansvar: 1 seddel på træet med strip om en gren, 1 seddel på brættet i værkstedet. Begge udfyldes grundigt. Husk fod på træ, inden det stilles i kirke-have. Kun mærker på træer, hvis de skal udbringes eller afhentes. Og kun ved betaling. Udbringning må kun ske indenfor Vangede Sogn, med mindre en bil-chauffør accepterer at køre længere ud.
 • Udbringningsbrættet består primært af datoer for udbringning, hvorpå der hægtes sedler jfr. ovenfor. Eller afhentning på tilsvarende vis. Husk ikke at blande udbringning og afhentning sammen. Kun voksne må organisere udbringning. 1 udbringning pr. søm på brættets venstre side, som beskriver, hvilke udbringninger, vi har igang. Husk børns navn, tid og som hovedregel en voksen med. Når udbringningen er afsluttet slås et kryds over udbringningsmanillamærket, som derefter lægges i “den sorte kasse”. Udbringningsmærkerne skal derfor med hjem og afleveres, hvis vi teoretisk får klager.
 • Skal ulvene bringe træer ud alene i området, skal de have trafikvest på. Kun kærreudbringning med trafikvest og aldrig i mørke.
 ***
Juletræsudbringningskort

Vi forsøger at sikre, at kun “værdig trængende” (hvilket IKKE er ham i stationcaren, som blot ikke vil have grannåle i bagagerummet) får udbragt juletræer. Dette er beskrevet:

Klik her for at se, hvor vi bringer juletræer ud henne (Vangede sogn).
 ***
Beregning af antal brædder, der skal skæres op til hvad

Nedenfor er et excelark med en fane pr. år. Det viser, hvor mange brædder, der skal skæres op i hvilke længder for at det passer med det behov for juletræsfødder, som vi erfaringsmæssigt har.

Klik her for at se Excelark til juletræsfodstræopskæringsberegning

***